mellnagyobbítás

Még kiterjedtebb garanciát vállal a gyártó a Natrelle mellimplantátumokra

Sunday, 28 January, 2018 - 10:32

Az élettartam-garancia most már az anapláziás nagysejtes limfómára, az implantátumokkal korábban összefüggésbe hozott nagyon ritka nyirokrendszeri rosszindulatú megbetegedésre is vonatkozik.

A klinikánkon is használt Natrelle implantátumok gyártója, az Allergan az első ilyen vállalat a világon, amelyik nemcsak, hogy nyíltan beszél az angol rövidítéssel gyakran csak „ALCL”-nek hívott ritka nyirokrákról, hanem frissen kiadott közleménye alapján hivatalos garanciát is vállal a páciensek felé.

Virtuális valóságba lépve láthatja a páciens, milyen lesz a plasztikai műtét eredménye

Sunday, 25 September, 2016 - 15:27

A virtuális valóság nemcsak a technológiai újdonságok szerelmeseinek és számítógépes játékok rajongóinak nyújt élményt, hanem akár a plasztikai műtétre vállalkozóknak is segít minden eddiginél érzékletesebben megmutatni, milyen lesz az eredmény.

(Fotó: crisalix.com)

Mellimplantátum csere

Fri, 13/05/2016 - 18:02
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődnék hogy az implantátum cseréjét Önök helyi érzéstelenítéssel is végzik vagy nem javasolt. 3 éve Motiva márkájú csepp implantom van érdeklődnék hogy az Önök által használt implantok jobb minőségűek ennél? Ami miatt újra felmerül bennem a műtét gondolata az, hogy legnagyobb vágyam volt hogy egyforma méretű legyen a két mell a beavatkozás után, de ez nem sikerült.

Ennyi idő elteltével jobban kiszámítható milyen méretűre kellene cserélni hogy egyforma legyen végre?

Köszönettel: Alicia

Kedves Alicia!

Egy implantátum cseréjét – főleg, ha az hasonló „zsebbe” kerül – el lehet végezni helyi érzéstelenítésben is, ám a szakmai maximalizmus nem ezt követeli meg. Ahhoz szükséges a páciens teljesen inaktív állapota, az izmok relaxáltsága, és a teljes fájdalommentesség.

A helyi érzéstelenítést egy meglévő implantátumnál nehéz megoldani az implantátum teljes megóvása mellett, pláne olyan helyzetben, amikor zsebváltásra van szükség, pl. mirigy alatti helyzetből izom alatti helyzetbe helyezzük át, vagy nagyobb méretre váltunk. Ma az altatásos műtetek biztonságosak és rendkívül kis kock‎ázattal járnak.

Klinikánkon csakis prémium kategóriás, élettartam-garanciás implantátumokat használunk.

Teljesen egyforma kebleket nyilván nem lehet „varázsolni” senkinek sem, mert a mellek anatómiailag és pozíció szempontjából is különbözőek, de nagyfokú szimmetriát és közel azonosságot jó tervezéssel, és mérési eredményeink a gyakorlatba való átültetésével el lehet, el kell érni.

Hogy a második műtét során kivitelezhető-e a nagyobb méretbeli és helyzetbeli szimmetr‎ia, az a fentiektől – tehát sebésze mérései és tervezési eredményeinek a valóságban történő megvalósításától függ, ami a térlátáson, a szemmértéken, a méretbecslő képességen, a művészi vénán, az elvonatkoztató képességen, az eredmények különböző paraméterek alapján történő megjósolásának képességán, és még sok egyéb tényezőn múlik.

Amennyiben nem talál jobb megoldást, és az előző kollégával sem kívánja elvégeztetni a műtétet, úgy szívesen segítünk.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Poliuretán felületű mellimplantátum

Tue, 10/05/2016 - 00:37
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék milyen márkájú mellimplantátumokkal dolgoznak, poliuretán felületű érdekelne. Mit lehet tudni, hogy mi az előnye egy ilyen implantátumnak? Szeptemberben szeretnék mellnagyobbítást, mennyire reális a várakozási időt figyelembe véve?

Köszönöm: Evelin

Kedves Evelin!

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra.

Jelenleg csak a német Polytech cég gyárt érvényes engedélyekkel rendelkező poliuretán (polyurethan) felületű mellimplantátumot magyarországi felhasználásra. Több száz változat érhető el kerek és anatómiai formával, illetve különböző méretekben. A poliuretán felületű mellimplantátumot, arra alkalmas egyénnek szabad beültetni. Indikációját csakis plasztikai sebészével együtt tudja meghatározni. Individuálisan kell mérlegelni, egyáltalán nem mondható ki, hogy ez a bevonat a legjobb, csak az, hogy adott szöveti állapotnál, rugalmasságnál, adott esetben ez az egyik legjobb választás lehet.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a poliuretán habbal bevont implantátumok hatékonyak a tokzsugorodás csökkentésére, ha összehasonlitják a sima felületűekkel és texturáltakkal (érdes felszínű). A habbal bevont poliuretán egy szoros kölcsönhatást vált ki az implantátum és a környékén levő szövetek közt. A poliuretán hab speciális felülete akadályozza a kötőszövetes tok egyirányú (lineáris) képződését, hozzájárulva a kollágénrostok többirányú képződéséhez. A poliuretán borítás körül kialakult kötőszövetes struktúra által az összehúzódási erő "sokirányú" lessz az egy irányú orientáció helyett, ezáltal csökkentve a tokzsugorodás valószínűségét, a "kapszuláris" összehúzodást. Másik előnye a PU habbal bevont implantátumnak, az implantátum tokja és a körülötte képződött szövetek közti stabil egység, mely az implantátum elmozdulását akadályozza.

 

A mellnagyobbításról még több információt talál ide kattintva.

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

4 mellnagyobbítási irányelv, amiben a plasztikai sebészek egyetértenek

Friday, 22 April, 2016 - 15:49

Több mint ezer amerikai szakértő foglalt állást a következők mellett.

mellnagyobbítás

A sajátzsír-feltöltés mellrekonstrukcióhoz is kiváló

Thursday, 17 March, 2016 - 14:57

A lipofilling szép eredményt ad, ráadásul nem növeli a daganat újbóli kialakulásának kockázatát sem.

mellrekonstrukció

Mellfelvarrás és implantátum

Mon, 14/03/2016 - 02:09
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Kedves Dr. Úr!

Januárban volt egy mellműtétem, felvarrással plusz implanttal. Az első kötözésnél szembesültem vele, hogy az alsó vágásom a kb. 15 cm, tehát teljesen a mellem alatt keresztül van vágva, ami persze mindkét oldalt kilóg. Az orvostól azt a választ kaptam, hogy rossz volt a szövetem, ezt kívánta, hogy így szétvágjon. De amíg a varratot nem láttam meg, senki nem közölte ezt velem hogy upsz, ezt muszáj volt. Én nem fogadom el tőle a vâlaszt, mert nincs olyan ismerősöm, akinek szintén volt mellműtéte, hogy ekkora vágás legyen. Próbálok választ kapni, de hárìtanak. Nem tudom túltenni magam ezen. Köszönöm és remélem problémámra választ kapok.

Mónika

Kedves Mónika!

Az implantátummal kombinált mellfelvarrás a plasztikai sebészet egyik legnagyobb kihívása, legnehezebb műtéte. Nagyon precíz kimérés és a páciens többszöri részletes felvilágosítása: berajzolás és együtt tervezés szükséges.

Egy ilyen operáció előtt klinikánkon fokozott figyelmet szentelünk pácienseinknek. Sajnáljuk a történteket, és hogy hiányosnak érzi orvosa felvilágosítását.

Mi sokszor horizontális metszés nélkül, ún. vertikális metszésből is meg tudjuk oldani a felvarrást, de ehhez szűkséges a szövetek alkalmassága. Hogy ez (vagy kisebb horizontális metszésből történő műtét) Önnél lehetséges lett volna-e, nem tudjuk.

A hegeket már teljesen eltüntetni nem lehet, de szóba jön hegkezelés szilikontapasszal, illetve lézerrel a hegek mielőbbi elhalványulása érdekében

Javasoljuk, hogy keresse meg kezelőorvosát, és tájékozódjon a hegek kezelésének lehetőségeiről!

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

 

Ezek voltak a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások 2015-ben

Friday, 4 March, 2016 - 00:50

Még mindig vezet a mellnagyobbítás és a botox.

mellplasztika

Az Amerikai Plasztikai Sebész Társaság (ASPS) nemrég tette közzé a tavalyi év hivatalos statisztikáit, ami azért érdekes, mert a benne szereplő trendek gyakorlatilag az egész világra érvényesek.

A beavatkozásokról azok nevére kattintva talál nálunk bővebb információt.

Implantátum szakadás

Thu, 17/09/2015 - 14:09
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor úr!

9 éve kaptam mellimplantátumot. Nagyon elégedett voltam a műtét eredményével, csakhogy megduzzadt nyirokcsomók és enyhe fájdalom miatt most kivizsgáltattam magam. Az MR leletemen az szerepel, hogy a bal mellemben "intracapsularis ruptura" található. Nagyon félek, azt sem tudom, mit tegyek így hirtelen. Kérem, segítsen!

Nagyon köszönöm:
Tímea

Kedves Tímea!

A ruptúrának, azaz implantátum szakadásnak rengeteg oka lehet.

Nem írta, hogy melyik gyártó milyen típusú termékéről van szó, de a klinikánkon használt Polytech fajtákra speciális élettartam-garancia van, ami azt jelenti, hogy ingyenesen biztosítják az új implantátumot, valamint a műtét költségeit is állják 1000 EUR-ig.

Javaslom, hogy először keresse fel a műtétet végző orvost - akiről fontos tudni, hogy nem feltétlenül hibás a történtekért (pláne ennyi idő után jelentkező problémánál), hiszen a beültetett implantátum akár gyári hibás is lehetett.

Állapotától függ, hogy mennyire sürgős az újabb operáció, de tény, hogy a sérült implantátumot mindenképpen ki kell venni. (Tünetmentesség esetén is 1-2 hónapon belül, de önnek a leírtak alapján már vannak tünetei!)

Ne essen kétségbe, hiszen megfelelő plasztikai sebészi segítséggel teljes mértékben elhárítható a veszély, és ismét elégedett lehet a kebleivel!

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet

Mellnagyobbítás titokban

Sun, 01/11/2015 - 09:59
Igen, hozzájárulok, hogy a kérdés és a válasz az oldalon megjelenjen.

Tisztelt Doktor Úr!

Lehet, hogy furcsa a kérdésem. De azt szeretném, hogy senki se tudjon a plasztikai műtétemről, mert kellemetlenül érezném magam, ha a tágabb környezetem megtudná, pl. a munkatársaim. Nem szégyellem, csak szeretném elkerülni a magyarázkodást. Mellplasztikáról (nagyobbításról) lenne szó. Megoldható a teljes diszkréció?

Üdv,
Gabi

Kedves Gabi!

Klinikánkon alapvető a teljes diszkréció, minden páciens adatait bizalmasan kezeljük. Garantáljuk, hogy tőlünk senki sem fogja megtudni, hogy beavatkozáson esett át, illetve a kórházi tartózkodás idejére is általános ellátásról szóló igazolást adunk.

Mellnagyobbítás után viszont néhány hétig speciális melltartót és szorítópántot kell hordani. Előbbi sportmelltartó jellegű, utóbbi viszont a dekoltázson fut körbe, így nehézséget okozhat az elrejtése (bár pulóverrel vagy elöl zárt kardigánnal könnyen megoldható).

Üdvözlettel:

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
facebook.com/premiumplasztikaisebeszet