A férfi emlő műtétei

A mellplasztika, a mellműtétek során nem szabad megfeledkeznünk a férfi mellekről sem.

A férfiaknál az átlagnál nagyobb, nőies mellek okozhatnak problémát. Többnyire genetikai vagy hormonális változások okozzák a férfi mell megnagyobbodását, formájának elnőiesedését, amik hormontartalmú és egyéb gyógyszerek, illetve elhízás miatt alakulhatnak ki.

A mirigyállomány és a zsírszövet is megnőhet. A mirigyállomány megnövekedése érzékennyé, tapinthatóvá válik – ekkor gynaecomastiáról beszélünk. Ilyenkor a beavatkozás során eltávolítjuk a megnagyobbodott emlőállományt.

A terápiát a fentiektől tesszük függővé; kimetszés, zsírleszívás és gyakran a két eljárás kombinációja adja a legtökéletesebb eredményt a gynaecomastia esetében. A zsírfelszaporodás miatt kialakult nőies mellet zsírszívással igen jó eredménnyel lehet korrigálni.

Előrehaladottabb formáknál a bimbót a kívánt helyre helyezzük át és szükség szerint a kialakult bőrfelesleget is csökkentjük.

Az emlők nagyságbeli, valamint alaki korrekciója a plasztikai műtét célja, mellyel igen kedvező esztétikai eredmény érhető el. Ennek köszönhetően a páciens visszanyeri férfias mellkontúrját, és ez jó hatással van az önbizalmára.

Az alábbiakban gynaecomastiás páciensekkel készült interjút láthat.

Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.

Igen, további információt szeretnék!