Mellnagyobbítás

Pár szóban a mellnagyobbításról

Anaesthesia: helyi érzéstelenítés, rövid altatás, narkózis.

Beavatkozás: 1-2 óra.

Bent tartózkodás: 1 éjszaka.

Zuhanyzás: kb. 48 óra elteltével.

Sport: 4-6 hét múlva.

Az oldalon részletes leírást talál a dr. Pataki Gergely plasztikai sebész által végzett eljárásokról, a mellnagyobbításról, az egyéb mellplasztikai beavatkozásokról és a mellimplantátumok fajtáiról.

Galéria
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás
Mellnagyobbítás

mellnagyobbítás célja a női emlő alakjának, nagyságának, formájának és aszimmetriájának korrigálása, ami a mai napig csak plasztikai sebészeti eljárással lehetséges. Ennek megoldására többféle módszer ad lehetőséget. 

Itt az implantátummal történő mellnagyobbításról olvashat.

Az alternatívákat külön menüpont alatt találja: 

Pár szóban a mellnagyobbításról (mellimplantátum, mellplasztika)

A női mell, a kebel – illetve maga a dekoltázs – a szépség és a nőiesség egyik legfőbb megtestesítője.

A média jóvoltából ma lépten-nyomon találkozhatunk idealizált mellekkel. Azonban az a fontos, hogy Ön számára milyen az ideális mell. Ez a cél elérhető kisebb vagy nagyobb plasztikai beavatkozással.

A plasztikai sebészet ma a világ egyik leggyorsabban fejlődő orvosi szakága. (Az összes elérhető mellplasztikai lehetőségért kattintson ide!)

Évről évre nagy előrelépések vannak az eljárások és az implantátumok technikai fejlesztéseiben, melyek  mind-mind azt eredményezik, hogy egyre többen bizalommal és biztonságérzettel veszik igénybe e műtéti beavatkozásokat Magyarországon is.

Manapság a mellek formájának megváltoztatását célzó beavatkozások a leggyakoribb esztétikai műtétek körébe tartoznak.

Több, mint 50 éves az implantátummal történő mellnagyobbítás. A világon közel 30 millió nő vette igénybe ezt a plasztikai sebészeti szolgáltatást, beavatkozást. A többségüknek igen nagy életminőségbeli és önértékelési javulást eredményezett, ehhez képest kevés rizikó vállalása mellett.

A mellnagyobbítás természetesen egy műtéttel és annak minden következményével is jár. Ha megfelelően tájékozódik az eljárásokról, és realisztikus elvárásai vannak: elmondható, hogy bátran vállalhatja a műtétet.

Egy ilyen műtétnél nem az éppen aktuális trendet kell követni, hanem egy hölgynek a testalkatához illő keblek megformázására törekszünk a mellnagyobbítás során. Nem célja a beavatkozásnak a túl nagy, vagy a mellkason természetellenes hatást keltő mellek kialakítása.

Az életminőség jelentős javulását eredményezheti egy mellnagyobbítás. A legjobb eredmény nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebésztől várható megfelelő előkészületekkel, körültekintő konzultációval.

A műtétet megelőzően részletes és teljeskörű felvilágosító, informatív beszélgetést folytatunk leendő pácienseinkkel, melynek során az általuk igényelt alapossággal ismertetjük velük a műtét mibenlétét, várható eredményét, lehetséges kockázatait, az utókezelés folyamatait és időtartamát. Folyamatos kapcsolatot tartunk a pácienseinkkel, hogy lehetőségük legyen a felmerülő kérdéseik részletes megbeszélésére, a számukra még hiányos információk megismerésére.

Mellnagyobbítás előtt: ezen az oldalon egy egyszerűsített méretválasztást (mellimplantátum, mellprotézis) megkönnyítő 3D-s programot talál. (A belépéshez meg kell adnia irányítószámát!)

A Premium Plasztikai Sebészet részletes programmal modellezi igény szerint várható eredményt a konzultáció során.

Milyen implantátumot ültetünk be?

Az implantátumokat folyamatosan fejlesztik, egyre több formában, típusban és méretben  érhetőek el már hazánkban is. Nők tízezreinél használják eredményesen Amerikában a kiváló minőségű, kohezív szilikon-gél alapú mellimplantátumokat.

A 3D-s képalkotás tökéletesebb tervezést, és ezáltal a páciens igényeihez igazodó, jobb eredmény kialakítását tesz lehetővé. Pontosabb vizualizációs segítséget ad a mellplasztikák vagy a zsírszívás tervezése esetén is.

A szilikon implantátumok új generációját használjuk sebészetünkön az implantátummal végzett mellnagyobbításhoz (a méretnövelő emlőplasztikához). Mind formájukban, mind tapintásukban a természetes mellekhez hasonlítanak, és beültetve nem okoznak idegentest-érzést.

Az általunk használt implantátumok más gyártmányokkal összehasonlítva sokkal jobb minőséget képviselnek, mivel stabil, összefüggő (kohezív) gélszerkezetük még baleset esetén is meggátolja, hogy a töltőanyag kifolyjon. Az implantátum ritkán okoz kötőszöveti gyulladást, mivel felszíne optimálisan kötődik a saját testszövethez.

A világ legjobb gyártóitól szerezzük be implantátumainkat. Messzemenőkig megfelelnek mind az európai, mind saját minőségi kritériumainknak, minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, és hiba esetére garanciát nyújtanak.

Klinikánkon minden esetben a hölgyek testalkatát vesszük figyelembe az új mellméret kialakításánál. Csepp formájú implantátumot használunk leggyakrabban, mert a legtermészetesebb formát ez eredményezi.

Saját zsírral is végzünk mellnagyobbítást, erről bővebben itt és itt olvashat.

Milyen módszerekkel végezhető a beavatkozás?

Többféle lehetőség van az implantátum behelyezésére.

1. Ezek egyike a mell alatti redőben ejtett 3-4 cm-es nyíláson keresztüli behelyezés. Ez az út kíméletes, kevés kockázattal jár és esztétikus, szép eredményhez vezet. Biztonságosan és szép formát kialakítva tudjuk így behelyezni az implantátumot. Ezen eljárás során nem sérül a mellek elülső területe, illetve a tejcsatornák és a mellmirigyek sem, az apró vágás pedig már néhány nap elteltével alig lesz látható.

2. Egy másik lehetőség, ha az implantátumot a mellbimbó-udvar alatt ejtett kis nyíláson át helyezzük be. Ebben az esetben azonban a mellbimbó érzékenysége sérülhet. Fiatal hölgyek esetében sem alkalmazható ez a módszer, mivel ilyenkor a mellmirigyek elülső része is megsérülhet. A mellbimbó-udvaron keresztül behelyezett implantátumnál ugyan minimális felszíni heg jöhet létre, de a mélyben szintén sérülhetnek a tej-kivezetőcsatornák.

3. Lehetséges továbbá egy 3-5 cm-es vágáson keresztül az implantátumok hónaljon keresztül történő behelyezése is. Azonban ezt az eljárást csak kisméretű implantátumok esetében alkalmazhatjuk. Ilyenkor sajnos előfordulhat a nyirokutak és a nyirokmirigyek sérülése. A műtét elvégzéséhez endoszkópra van szükség, és technikailag nehezebb. (A Premium Plasztikai Sebészeten évekkel ezelőtt elvégzett első műtét egy hónalji behatolásból végzett mellnagyobbítás volt.)

4. Az implantátumok köldökön történő behelyezése is lehetséges, de itt a legnehezebb a műtét technikailag, elvégzéséhez endoszkópra van szükség, és csak élettani sóval töltött implantátumot lehet alkalmazni.

Hová helyezzük az implantátumot?

Az implantátumot a mell mirigyállománya mögé, a mellizom elé vagy mögé helyezzük a műtét során. Általában a mellizom mögötti alternatívát alkalmazzuk klinikánkon. A beavatkozás kíméletes, általában altatásban végezzük, és természetes, szép eredményt érünk el vele. Az implantátumot tapintással nem lehet megkülönböztetni az eredeti mellmirigy-állománytól és nem okoz idegentest-érzést sem.

Ahhoz, hogy a mellizom elé helyezhessük, elegendő mennyiségű mellmirigy-állomány megléte szükséges, mivel csak így lehetséges, hogy a mirigyállomány teljes egészében befedje az implantátumot. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, az implantátumot a mellizom mögé kell helyezni.

Ez az izom mögötti beavatkozás minden esetben altatásban történik. A műtét nyomai már 2-3 nap elteltével alig láthatóvá válnak. Varratszedésre – a felszívódó varratoknak köszönhetően – többnyire nincs szükség.

Klinikánkon kizárólag a legmodernebb, remek minőségű, kiválóan tolerálható, anatómiailag formázott típusokkal (pl. csepp alakú), vagy igény szerint kerek implantátumokkal dolgozunk. Köszönhetően a töltőanyag konzisztenciájának, még egy baleset esetén sem fordulhat elő, hogy az implantátum kifolyjon.

A műtét helyei csupán 3-4 cm hosszúak, így a mellnagyobbítás nyomai szinte alig láthatóak.

A minőségi implantátumok és a megfelelő műtéti technika együttese természetes és esztétikus mellfelépítést tesz lehetővé.

Milyen kockázatai vannak a beavatkozásnak?

Általában elmondható, hogy a mellműtétek – amennyiben tapasztalt plasztikai sebész végzi őket – a kevés kockázattal járó beavatkozások közé tartoznak. A műtőben kifogástalanul steril körülményeket kell biztosítani, mivel idegen anyagot ültetünk be az emberi testbe. Ennek a követelménynek tökéletesen megfelelnek klinikánk műtői. Ezen ideális feltételeknek köszönhetően a műtét után fellépő esetleges fertőzés vagy vérzés előfordulási gyakorisága minimálisra csökken. Megbízhat szakértelmünkben!

A műtét előtt leendő pácienseink informatív konzultáción vesznek részt, melynek során az általuk igényelt részletességgel ismertetjük velük a műtét lehetséges kockázatait, menetét, az utókezelés várható időtartamát és folyamatait. Szépülni vágyó pácienseinknek ekkor nyílik lehetősége a felmerülő kérdések és a számukra esetleg még hiányzó információk megbeszélésére.

Nem az a mellnagyobbítás célja, hogy természetellenesen nagy, illetve a mellkasra mintegy  „odaragasztott” hatást keltő kebleket formáljunk. Sokkal inkább az a feladatunk, hogy a páciens testalkatához illő melleket alakítsunk ki. Klinikánkon mindig ezt tartjuk szem előtt. A mell formájától függően ezért választunk gyakrabban csepp alakú implantátumot, mivel tapasztalataink alapján sokszor ez eredményezi a legtermészetesebb végeredményt.

A műtétek ára

Több tényező is befolyásolja a mellplasztika árának meghatározását: a plasztikai műtéten részt vevő személy egyéni adottságai, a beavatkozás komplikáltsága, egy esetleges kombinált eljárás alkalmazása, illetve a felhasznált implantátum típusa. Ezért a személyes konzultáció után meghatározott egyéni árakkal dolgozunk.

Általánosságban elmondható, hogy klinikánkon a következő szolgáltatásokat tartalmazza a plasztikai műtét ára:

– biztonságos, kiváló minőségű mellimplantátumok, melyeket a világ vezető mellimplantátum-gyártóitól szerzünk be,

– biztonságos, korszerű, felszívódó varró- és kötöző anyagok,

magánkórházi tartózkodás teljes ellátással,

– napi háromszori, teljes étkezési ellátás és speciális étrend lehetőség a beavatkozás utáni állapottól függően,

– a beavatkozás után szükséges ruházat melltartó és szorítópánt, melyet a műtéthez biztosítunk,

(Részletesen a Kórház és Rendelő menüpontban tájékozódhat).

Mellnagyobbítással egyidejűleg végezhető mellfelvarrás is?

Sok esetben – pl. terhességet, szülést követően, vagy súlygyarapodás miatt megereszkedett mellek miatt – a mellnagyobbítással egyidejűleg szükségessé válhat egy mellfelvarrás elvégzése is az esztétikus, szép végeredmény érdekében. Ilyenkor a mellfelvarrást az implantátum beültetését követően, egy műtét során végezzük.

A műtét előtt

A mellnagyobbítás előtti napokra kismértékű életmódváltást tanácsolunk. Fontos, hogy kerülje a dohányzást a megfelelő gyógyulás biztosításához, mert a nikotin szűkíti az ereket, ezáltal lassítja a regenerációs folyamatokat és a sebgyógyulást.

A mellnagyobbítás előtti napokban fogyasszon könnyű ételeket, szedjen vitaminokat (C-vitamin, cink) és igyon sok folyadékot. A mellplasztika előtt egy héttel kerülje a vérhigító gyógyszerek, pl. az aszpirin (ASS 100), valamint a természetgyógyászati készítmények szedését.

Csak plasztikai sebésszel végeztessen mellnagyobbítást!

A műtét után

Az operációt követő éjszakát megfigyelés céljából a klinikán kell tölteni.

A műtétet utáni 6 hétben speciális melltartót kell viselni, mely kellemes érzést és ideális tartást biztosít, és nem korlátoz semmilyen tevékenységben. Nincs szükség különösebb sebkezelésre, mivel a sebek 2-3 nap elteltével már alig láthatóvá válnak. Az erős napsugárzás – mint minden egyéb műtéti beavatkozás után is – kerülendő. 

A kis nyílásokat zárhatjuk a bőr alatti szövetben, és a bőrben vezetett, kívülről nem látható finom tovafutó varratokkal, amiket általában 14 nappal a műtét után fájdalommentesen, teljesen eltávolítunk (kivéve felszívódó varratok esetén). Ezután a néhány hétig viselt speciális szilikontapasszal biztosítjuk az optimális, szinte láthatatlan hegeket.

Felszívódó varratok használatakor nincs szükség varratszedésre. Ekkor is alkalmazzuk a szilikontapaszt.

Néhány nap múlva szabadon végezhetőek könnyebb mindennapi tevékenységek. A felépülés első két hete alatt kerülni kell a megerőltető fizikai munkát.

Két hét elteltével korábbi életviteléhez fokozatosan visszatérhet. Három hét után már elkezdhető a könnyű testmozgás is.

Sportolni 4-6 hétig nem szabad. Ez követően elkezdhetők a mellkas állapotát figyelembe vevő, pl. futó- és fitnesztermi edzések, speciális szorító melltartó viselésével. Dobósportok, tenisz, labdajátékok és extrém sportok csak az operáló plasztikai sebésszel való konzultáció után végezhetőek.

A mellnagyobbítás (de éppígy a mellfelvarrás vagy mellkisebbítés) végeredménye igen tartós és azonnal, mindenki által jól látható. Többnyire nem kell számolni speciális egészségügyi kockázatokkal. A  zsugortok (capsularis contractura) – mint speciális késői kockázat – kialakulása a tökéletesedő implantátumoknak és technikáknak köszönhetően egyre ritkábban fordul elő.

Új módszerek

Saját zsírszövet átültetésével való mellnagyobbítás (lipofilling).

– Mellnagyobbítás hialuronsavval.

A plasztikai műtét eredménye

A mellnagyobbítást követően ismét feszesek, formásak lesznek a kicsi vagy tartásukat vesztett mellek. Pácienseink legtöbbször testük és lelkük újonnan létrejött vagy visszatért harmóniája mellett rendeződött, megújult társas kapcsolatokról és rendkívüli kiegyensúlyozottságról számolnak be, amikor egy-egy kontrollvizsgálatra visszatérnek hozzánk.

Bejelentkezés konzultációra >>>

Igen, további információt szeretnék!