Rádiófrekvenciás horkolásgátlás

Nyugodt és pihentető alvás minden éjszaka

Rádiófrekvenciás horkolásgátlásHorkolásunkkal az őrületbe tudjuk kergetni környezetünket, ami bizony az egészségünkre is ártalmas lehet. Erős horkolás közben ritkábban és nehezebben lélegzünk, s ilyenkor a szervezetünk nem jut hozzá az alvás során szükséges oxigénmennyiséghez, ami hosszú távon káros is lehet.

A horkolás megszüntetésére többféle módszer is létezik: vannak patikában kapható csodaszerek, orrszárnyra helyezhető ragasztócsíkok, fej alá való rezgőpárnák – valamint léteznek a hagyományos, jól bevált, ámbár fájdalmas műtétek és lézeres beavatkozások.

Aki retteg a műtétektől, vagy már túl van ezeken, illetve alternatív kezelési lehetőséget keres, annak megoldást jelenthet egy modern eljárásnak számító, úgynevezett rádiófrekvenciás berendezéssel végzett horkolásgátló kezelés. Hatékonysága nagyszámú betegen végzett felmérések alapján felülmúlja az eddig felsorolt kezelési eljárásokét.

 • Segítségével a légzés gátoltságának okát szüntetjük meg.
 • A beavatkozás bárkinél, ambulánsan, mintegy 25 perc alatt elvégezhető. Kórházi kezelés nem szükséges.
 • Gyakorlatilag mellékhatásmentes.
 • Nem keletkezik maradandó műtéti heg.
 • Nem jár vérzéssel és fájdalommal.
 • A saját lábán távozhat az ambuláns műtét után, és már másnap munkába állhat.
 • A beavatkozás mértékétől és helyétől függően 7-10 napig tartó torokfájás, gombócérzés jellemző. Ez idő alatt a nagyfokú testi megterhelés kerülendő.

Rádiófrekvenciás horkolásgátlásA horkolás tönkreteheti a harmonikus párkapcsolatot; gyakran kialvatlansághoz, fáradékonysághoz, fejfájáshoz, ingerlékenységhez és a szexuális teljesítőképesség csökkenéséhez vezethet.

Az érintettek napközben nem tudnak koncentrálni, munkahelyi teljesítőképességük is csökken, és a statisztikai adatok alapján háromszor gyakrabban válnak közlekedési baleset okozóivá vagy áldozataivá. Hosszútávon a magas vérnyomás, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatának emelkedésével kell számolni.

Horkolást előidéző tényezők

 • Jelentős túlsúly.
 • Túlzott alkoholfogyasztás, altatószerek használata.
 • Anatómiai okok: orrsövényferdülés, megnagyobbodott mandulák (orrmandula, nyelvgyöki mandulák vagy garatmandulák), nyelv, laza lágyszájpad, nagy nyelvcsap.
 • Betegségek: pollenallergia, orrpolipok.

Rádiófrekvenciás horkolásgátlás

Rádiófrekvenciás horkolásgátlásA beavatkozás lényege, hogy nagyfrekvenciás elektromos energiát juttatunk a nyálkahártya alatti lágyrészekbe, ahol a szövetek kb. 80°C-os hőmérsékletre melegednek. Ennek következtében belső hegesedés, zsugorodás jön létre, így a rezonáló lágyszövetek merevebbé válnak, volumenük csökken.

A kezelés során a fent említett fájdalommentes beavatkozás elvégezhető az orrkagylókon (ez allergiás betegeknél jellemző), a nyelvgyökön, a lágyszájpadon, illetve a garatmandulákon. A beavatkozás tervezése a lehetőségek kombinációját tekintve személyre szabott.

A módszer előnye, hogy ambulánsan, mintegy 25 perc alatt elvégezhető, nem igényel kórházi kezelést. A beavatkozás gyakorlatilag mellékhatásmentes, nem keletkezik maradandó műtéti heg, nem jár vérzéssel és fájdalommal. A páciens a saját lábán távozik az ambuláns műtét után, és már másnap munkába állhat.

A rádiofrekvenciás horkolásgátlás igen hatásos módszer, amely megoldja a sokakat érintő problémát, a horkolást, és ennek révén jobb életminőséget tesz lehetővé.

Videó:

Dr. Makó Ádám fül-orr-gégész szakorvos a FEM3 Caféban elmondta, hogy a légzéskimaradással párosuló horkolás akár agyvérzéshez, vagy szívinfarktushoz is vezethet. A szakember a horkolás okairól, és a lehetséges kezeléséről is beszélt.

Bejelentkezés konzultációra és a kezelésre: +36 20 360 1916

 

Igen, további információt szeretnék!